Preotul paroh Manole Gheorghe s-a născut în comuna ieşeana Sineşti în data de 28 ianuarie 1963, fiind al doilea copil din cei 3 ai părinţilor Gheorghe şi Valeria.
Absolvă şcoala generală de 8 clase din cartierul Tătăraşi al Iaşului în anul 1977 şi Liceul de Chimie din zona industrială a municipiului în anul 1981.
După admiterea la Facultatea de Hidrotehnică din Iaşi şi efectuarea stagiului militar de la şcoala de ofiţeri din Râmnicu Vâlcea, între anii 1982-1987 urmează cursurile de zi ale acestei facultăţi pe care o absolvă în 1987 obţinând diploma de inginer hidrotehnist, specializarea construcţii hidrotehnice.
În toamna anului 1983 se căsătoreşte cu domnişoara Bejenaru Georgeta, şi ea studentă în acea vreme la Facultatea de Medicină Veterinară din Iaşi, cu care îşi întemeiază o familie alcătuită în prezent din 5 copii, 2 dintre ei căsătoriţi, şi 2 nepoţi.
Între anii 1987-1991 ca inginer al Antreprizei de Construcţii Hidrotehnice Siriu, jud. Buzău, îşi aduce contribuţia la construcţia barajului de la Siriu, a hidrocentralei de la Nehoiasu şi a tunelului de aducţiune a apei în lungime de 20 km de la barajul Surduc până la turbina noii centrale hidroelectrice de la Nehoiasu.
După anul 1991, atunci când apropierea de membrii familiei sale a devenit o prioritate ce nu mai putea fi ignorată a revenit în oraşul în care s-a format ca om şi ca specialist, aducându-şi contribuţia la dezvolatarea şi exploatarea sistemului de alimentare cu apă a jud. Iaşi, ca inginer hidrotehnist la Regia de Apa-Canal. Această revenire pe meleagurile copilăriei şi a tinereţii sale i-a aprins în inimă dorinţa de a cunoaşte şi o altă faţă a vieţii şi anume cea spirituală ca o compensare a vieţii de multe ori prea dură şi prea telurică trăită pe şantierele de construcţii. În acest sens între anii 1992-1996 în paralel cu desfăşurarea activităţii ca inginer la Regia de Apă – Canal a Iaşului, urmează cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae” din Iaşi, secţia pastorală, pe care o absolvă în anul 1996 cu teza de licenţa “Pastoratia membrilor Asociaţiei religioase Oastea Domnului din cadrul B.O.R.” sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
În ziua de 3 decembrie 1995 a fost hirotonit preot de către P.S. Calinic Botoşăneanul pe seama capelei facultăţii de teologie iar din luna iulie a anului 1996 este numit preot paroh al parohiei “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Galata” din Iaşi cu misiunea de a identifica şi procura terenul necesar construirii unei noi biserici parohiale şi totodată de a proiecta şi executa acest nou lăcaş de cult pentru cele aproximativ 500 de familii ortodoxe ce locuiesc pe colina Galata a Iaşului.
După ce a identificat şi cumpărat pe numele parohiei un teren în suprafaţa de 1500 mp. aşezat în zona stabilă a dealului Galata pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, îl sfinţeşte în ziua de 29 iunie 1999, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, punându-şi în folosul parohiei cunoştinţele teoretice şi practice dobândite pe parcursul vieţii în domeniul construcţiilor, reuşeşte, cu eforturi financiare minime dar cu sprijinul deloc de neglijat al braţelor de muncă din parohie, să finalizeze construcţia noii biserici parohiale în anul 2012 în prezent pregătindu-se împreună cu credincioşii săi să abordeze şi lucrările de pictură interioară în tehnica fresco.
În misiunea sa preoţească se implică şi în activitatea pastoral filantropică cu atât mai mult cu cât în vecinătatea bisericii pe care a construit-o se afla 4 centre de protecţie socială a copilului ce totalizează un număr de 200 de copiii, cu care parohia are începând cu luna iunie a anului 2000 un protocol de colaborare.
Din anul 2006 până în prezent este membru în Consistoriu Eparhial al Arhiepiscopiei Iasilor.
Data hirotonire: 1995-12-03